Afscheidsfotografie

Het zijn de foto’s die jouw afscheidsverhaal vertellen, zonder dat er woorden voor nodig zijn

Wanneer je afscheid moet nemen van iemand die je lief is en dichtbij je staat, komt er veel op je af en moet er veel geregeld worden in een korte tijd. Je zit in een roes en er gaat veel langs je heen. De tijd lijkt stil te staan en tegelijkertijd zo snel te gaan.

Afscheidsfotografie kan veel steun geven bij de verwerking en vormt een tastbare herinnering voor later. Voor de nabestaanden, maar ook voor (klein)kinderen en voor familie en vrienden die wegens omstandigheden niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn of in het buitenland zijn.

Mijn werkwijze

1

Vooraf

Wanneer jullie besluiten om het afscheid door mij vast te laten leggen, of wanneer je meer informatie over afscheidsfotografie wilt, kunnen jullie of de uitvaartleider contact met mij opnemen. Ik leer jullie graag beter kennen. Dit kan zowel telefonisch of persoonlijk, met jullie en/of met de uitvaartleider.

Tijdens onze kennismaking of het gesprek met de uitvaartleider bespreken we de wensen en de dingen die belangrijk voor jullie zijn. Daarnaast bespreken we ook het draaiboek van de dag van het afscheid.

Wat willen jullie wel en niet vastgelegd hebben? En wellicht vinden jullie het fijner om de fotografie te spreiden over meerdere dagen. 

Afscheid van een dierbare kan in vele vormen worden vastgelegd. De opbaring, de afscheidsdienst in de kerk of het uitvaartcentrum inclusief het uitdragen, de condoleance, het beschilderen van de kist, de borrel of koffietafel achteraf, de avondwake, het sluiten van de kist, het uitstrooien van de as en het plaatsen van de gedenksteen.

Denk hierbij ook aan de weg naar het afscheid, wanneer de uitvaartondernemer bij jullie is om alles door te spreken en wanneer jullie belangrijke beslissingen nemen en de enveloppen van de rouwkaarten worden geschreven. Ook dan kan ik bij jullie langskomen en dit op een documentaire wijze voor jullie vastleggen. Puur, zoals het is.

2

Tijdens

Op de dag van het afscheid ben ik op de achtergrond aanwezig en leg ik jullie afscheidsverhaal op een respectvolle en integere wijze vast.

Ik fotografeer zonder flits en ik verplaats mezelf zo onopvallend mogelijk, bijvoorbeeld wanneer sprekers wisselen.

3

Achteraf

Binnen 4 weken na het afscheid lever ik de foto’s bij jullie aan via een online (beveiligde) foto galerij. In deze galerij geven jullie door welke foto’s in het album komen. Deze keus is niet meteen definitief, want tijdens de bestelsessie kiezen jullie de definitieve foto’s pas uit.

Daarnaast bespreken we tijdens de bestelsessie alle mogelijkheden voor het herinneringsalbum en ervaren jullie de verschillende materialen en mogelijkheden. We stellen het album naar jullie wens samen, zodat het echt jullie herinneringsalbum wordt.
Daarna ga ik aan de slag met het ontwerp en na jullie goedkeuring zet ik de bestelling in gang.

Binnen 4 tot 6 weken nadat ik de bestelling heb gedaan ligt jullie gepersonaliseerde herinneringsalbum bij jullie op tafel!

Investering

Altijd inbegrepen bij een afscheidsreportage:

Mijn zorgvuldigheid, integriteit en rust

Een persoonlijk/telefonisch voorgesprek en kennismaking met de familie en/of de uitvaartverzorger

Professionele selectie en nabewerking van de foto’s

Persoonlijke online fotogalerij die gedeeld kan worden met degene die je lief zijn

Een liefdevolle digitale slideshow van jullie afscheid

Kilometervergoeding tot 35 kilometer vanaf 1341 DD, daarboven € 0,45 per kilometer

Tarieven zijn inclusief BTW

Extra bij pakket DAVINAH en NORAH: een persoonlijke bestelsessie waarin we jullie herinneringsalbum vormgeven

Zachar

herinneren

Eerste uur: € 225

Extra uren: € 185 p/uur

Minimaal 30 foto’s per uur, op hoge resolutie

ZONDER album

vanaf

€ 225

Davinah

geliefd

3 uur fotografie

Extra uren: € 185 p/uur

Minimaal 100 foto’s op hoge resolutie

Luxe herinneringsalbum van 20×20 cm | 30 pagina’s

€ 775

norah

eervol

5 uur fotografie

Extra uren: € 185 p/uur

Minimaal 150 foto’s op hoge resolutie

Luxe herinneringsalbum van 20×20 cm | 50 pagina’s

€ 1275

Pakket NORAH bestaat uit 5 uur fotografie. Hiermee kun je in de week naar het afscheid toe verschillende momenten laten vastleggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de verzorging, de opbaring, beschilderen van de kist, uitdragen, condoleance, het sluiten van de kist tot en met de dag van de uitvaart. Zo wordt het complete afscheidsverhaal vastgelegd waar je altijd op terug kunt kijken, zodat de herinnering blijvend is. Verschillende uitvaartverzekeringen hebben binnen de polis een vrij te besteden budget dat je kunt besteden aan afscheidsfotografie. De uitvaartverzorger kan hierbij helpen of neem contact op met de verzekeraar.

Lieve woorden

‘Talitha is rustig en je hebt bijna niet door dat ze aanwezig is. Hierdoor maakt ze pure foto’s en dat kun je goed terug zien in het eindresultaat.”

| SIMONE & KEVIN |

“Het resultaat is verbluffend mooi geworden! We hadden gehoopt op een mooie herinnering, maar het is meer dan dat geworden!”

| MIJKE & JEROEN|

“Talitha was zo discreet aanwezig, dat ik haar geen moment heb opgemerkt. We zijn haar heel dankbaar voor dit kostbare aandenken.”

| DAISY & JEROEN |

Herinneringsspecials

Bij iedere fotoreportage krijg je standaard een luxe en professioneel herinneringsalbum, geheel naar jullie wens vorm gegeven.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om extra herinneringsspecials bij te bestellen. Ik ga hierover graag met jullie in gesprek, adviseer ik jullie tijdens de bestelsessie en laat ik jullie graag de mogelijkheden zien en ervaren.

Contact

Volg je mij al op Instagram?

error: Content is protected !!